Nem nyit ki idén a Dandár fürdő, több munka lett a felújítással, mint gondolták

2024. augusztus 16. – 10:34

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy volt, hogy 2024 tavaszán több mint 100 millió forintos felújításba kezdenek a Dandárban. A tervek szerint eredetileg még húsvét előtt megnyitotta volna újra kapuit a fürdő, továbbra is elérhető áron. A terveket még a Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt. közölte az Indexszel, ahogy most azt is, hogy a felújítás nem kezdődött el időben, nem valószínű, hogy idén kinyit a Dandár. Így megfizethető gyógyfürdő nélkül marad Budapest.

A tavaszból aztán nyári felújítás lett, augusztus végére/szeptember elejére ígérték a nyitást. A BGYH viszont váratlan problémákkal szembesült, ezért idén nem nyitják meg a Dandárt. Mint oldalukon írják:

„A Dandár Fürdő felújítása a tervezett ütemben, június közepén elindult. A munkálatok során a szakemberek a csaknem százéves épületben súlyos statikai problémákat találtak, melyeket előzetesen nem, csak a födémszerkezet megnyitásával lehetett alaposan megvizsgálni”.

Ezután feltárásba kezdtek, de ennek eredménye csak szeptemberre lesz meg. „Újranyitás ebben az évben nem várható” – tették hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!