Vaddisznóktól rettegnek a Balatonnál

2024. augusztus 13. – 20:33

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre többet találkozni vaddisznókkal Balatonfenyvesen – panaszkodtak a helyiek az RTL Híradónak. Van, aki szerint a vaddisznók nagyon félelmetesek, nincs félelemérzetük, más arról számolt be, hogy a kutyáját egy éjjel szerinte egy vaddisznó támadta meg.

A vaddisznók a helyiek szerint régebben a településen kívül, az erdőkben voltak, idővel azonban az élelem miatt beszoktak a házak közé. Onnan is látszik, hogy jönnek-mennek, hogy több helyen felfeszítették a házak kerítését.

Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere azt mondja: már korábban kezdeményezték a gyérítést, de idén lecsúsztak róla. Április és október között nem lőhetik ki az állatokat, így az idei szezont már velük kell végigcsinálni.

Az RTL-nek nyilatkozó Gagyi István vadász szerint viszont nem kell félni a vaddisznóktól, hang kiadásával, például fütyüléssel általában el lehet ijeszteni őket. Szerinte egyedül a malacokat vezető anyakocákkal kell vigyázni, őket nem szabad olyan helyzetbe hozni, amelyben fenyegetve vagy megtámadva érzik magukat, mert akkor ők is támadhatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!