Az iskola szerint nem hibáztak, amikor egy 10 éves fiút úgy összerugdostak társai, hogy leszakadt a lépe

2024. augusztus 10. – 06:24

Másolás

Vágólapra másolva

Egy tízéves kemecsei fiút az iskola udvarán úgy összerugdostak társai májusban, hogy kórházba került, mivel leszakadt a lépe, írja az RTL. Életmentő műtétet hajtottak végre rajta, apja szerint azóta is gyulladáscsökkentőt szed.

Az eset a szünetben történt, amikor több lány rátámadt a fiúra, egyikük a földre rántotta, majd közösen megrugdosták. Az Arany János Református iskolában vizsgálat indult, amit azonban 12 nap alatt le is zártak. Az iskola szerint a tanárok nem tehetőek felelőssé, mivel túl gyorsan történt az eset, valamint

„a tanulók felelőtlen játéka vezetett a súlyos sérüléshez”.

A fiú apja szerint viszont ha több pedagógus lett volna az udvaron, akkor nem történhetett volna meg az eset, vagy legalábbis a fiút nem iskolatársainak kellett volna felkísérniük a terembe, ahol szólhatott, hogy rosszul van.

Az Rtl szerint a négy érintett lány először elismerte a cselekményt, később azonban megváltoztatták vallomásukat és már tagadják. Közülük egy múlt el 12 éves, egyedül ő büntethető. A rendőrség nyomozást indított életveszélyt okozó testi sértés miatt, ami jelenleg is folyik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!