Vezetés közben videózták az M7-esen történt balesetet, rendőrségi eljárás indult ellenük

2024. augusztus 6. – 20:34

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség 15 autós ellen indít szabálysértési eljárást, miután a sofőrök telefonjukkal videózták egy balesetet az M7-es autópályán – derül ki az RTL Híradóból. A bámészkodók miatt hosszú dugók alakultak ki.

Azonban nem emiatt indul az eljárás, és nem is azért, mert felvételeket készítettek a balesetről. Az RTL által megkérdezett jogász szerint ezek mindössze etikailag, morálisan megkérdőjelezhető dolgok, de nem illegálisak. Az viszont igen, ha az ember a kezében használja a telefont vezetés közben.

Az autópálya üzemeltetője azonban nyilvánosságra hozott egy, felvételt az M7-esen július 30-án kialakult dugóról, amit ők készítettek a bámészkodókról. Ezen látszik, hogy többen vezetés közben filmeznek, fényképeznek, gyakran két kézzel. Ez alapján indít a rendőrség eljárást, ami akár 80 ezer forintos bírsághoz is vezethet.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) posztjában megjegyzi, hogy nemcsak balesetveszélyes, ha a videózó sofőrök lelassítják a forgalmat, hanem érzéketlen is, hiszen lehet, hogy valaki súlyosan megsérült.

„Valakinek az édesanyja, édesapja, nagymamája, nagypapája, gyermeke fekszik ott. Egyikünk sem szeretné viszontlátni a családtagját ilyen kiszolgáltatott állapotban a social media felületeken. Tiszteljük meg a másik embert”

– írják.

Az RTL által megkérdezett pszichológus szerint sokan azért érzik a késztetést, hogy levideózzák a baleseteket, mert ezzel próbálnak a saját, alacsony önértékelésükön javítani azzal, hogy videóznak, azt pedig megosztják a közösségi oldalakon, ami miatt úgy érzik, hogy ők fontos emberek, akik ott voltak egy jelentős eseménykor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!