Hivatali visszaélés miatt nyomoz a rendőrség, Pokorni Zoltán is érintett

2024. augusztus 5. – 12:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatali visszaélés gyanúja miatt büntetőeljárást folytat a rendőrség, amiben Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester is érintett – írja a 444 Kovács Gergely júniusban megválasztott, majd ősszel hivatalba lépő polgármester Facebook-bejegyzése alapján.

A Kétfarkú Kutyapárt elnöke még június 7-én mutatta be egy videóban, hogy egy önkormányzati autó munkaidőben átviszi az egyik önkormányzati dolgozót a polgármester házához, ahol Kovács információi szerint önkormányzati takarítószereket felhasználva takarít évek óta.

Kovács most arról ír a Facebookon, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRKF) elindította a büntetőeljárást, de a BRFK kérésére egy ORFK-határozat alapján az átkerül a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz, mert Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány szerint beosztásából eredően munkakapcsolatban van Pokornival, ezért kijelentette, hogy rendőrfőkapitányként elfogult. Az ORFK ezt az érvet elfogadta.

A Hvg.hu még júniusban kérdezte az ügyről az önkormányzatot, ahonnan azt a választ kapták, hogy „a polgármesteri hivatalban egyetlen kolléga munkaügyi státuszával sem történt visszaélés. A névtelen feljelentés alapján írt bejegyzést az MKKP nevű viccpárt nem túl színvonalas választási kampánya részének tekintjük”.

A lap következő kérdéseire már azt írták, hogy „Marika néni évek óta, a szerény jövedelmét, nyugdíját kiegészítendő, tisztes óradíjért dolgozik Pokorni Zoltánnál. Természetesen nem a munkaidejében. Mindez soha nem volt titok, a hivatal többsége tudott róla”.

A XII. kerületi önkormányzat válaszában annyit írt a Telexnek, hogy értesültek „Kovács Gergely feljelentéséről abban az ügyben, amelyben egy hivatali dolgozó jogszerűen, a munkaidején kívül vállalt plusz munkát másodállásban.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!