75 millió forintnyi kábítószert találtak a pécsi rendőrök egy 60 éves férfinál

2024. augusztus 4. – 09:05

Másolás

Vágólapra másolva

6 kilogramm kábítószerre bukkantak egy pécsi férfinál a rendőrök – írja a Police.hu.

A magyar rendőrök német kollégáik és az Europol segítségével fülelték le azt a magyar férfit, aki Hollandiából származó kábítószerek Magyarországra juttatását szervezhette. A 60 éves férfi Németországban is lakhellyel rendelkezett.

A német és magyar rendőrök feltérképezték a férfi lakhelyeit, majd július 29-én összehangolt akciót indítottak, egyszerre kutatták át az érintett helyszíneket. A gyanúsítottat Pécsen fogták el.

A férfi ingatlanában és kocsijában mindenféle porokat találtak a rendőrök. Az elsődleges vizsgálatok szerint a drog nagy része – közel 5 kilogramm – kristályos, kábítószernek minősülő vegyület, míg kisebb része amfetamin, illetve kokain.

Közel 6 kilogramm kábítószert foglaltak le, ami 75 millió forint érték lehet a feketepiacon.

A kutatások során a rendőrök találtak még kábítószerek hígításához szükséges vegyszereket, illetve adalékanyagokat, de lefoglaltak informatikai eszközöket és több millió forint pénzt is.

A férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt letartóztatták. Az is kiderült, a négy évvel ezelőtt a német bíróság jogerősen 6,5 év szabadságvesztésre ítélte kábítószer és pszichotróp anyagok kereskedelme miatt, de a büntetés végrehajtását 2027-ig felfüggesztette.

Az ügyben a pécsi férfin túl a nyomozók elfogtak még két főt, akiket szintén kábítószer birtoklásával gyanúsítanak. Ők szabadlábon védekeznek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!