Akkora defektet kapott egy tréler az M0-son, hogy a túlsó sávba repült át az egyik rajta lévő autó

2024. augusztus 2. – 19:05

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt szombaton reggel az M0-s autóút szigetszentmiklósi mérnökségi szakaszán a külső sávban haladva durrdefektet kapott egy külföldi autószállító tréler. A Magyar Közút azt írja, a teherautó azonnal irányíthatatlanná vált, becsapódott az elválasztósáv betonelemeibe. Az ütközés akkora erejű volt, hogy a trélerről egy autó átrepült a szemközti oldal belső sávjába.

A balesetben nem sérült meg senki, mindenki el tudta kerülni az ütközést a túlsó sávba átrepülő autóval szemben és a tréler mögött is. A Magyar Közút külön kiemeli, hogy többen nagyon profin reagáltak a nem mindennapi helyzetben, idézik Csörgő Lászlót, a Drivingcamp vezető trénerét is, aki szerint többektől láthattunk profi kikerülő manővereket.

Az ütközés során a tréler és a szállított járművek mellett kár keletkezett 7 darab betonelemben, 28 méter betonalapban, 28 méter burkolt vízelvezető árokban, 44 méter fénytörő hálóban és 10 darab hálótartó oszlopban. Mellette ezer négyzetméteren kellett takarítást elvégezni.

A Magyar Közút szerint ilyen esetekre nem lehet felkészülni, rengeteg múlik a szerencsén, de az autósok pár aprósággal tudják csökkenteni a baleset kockázatát. Például azzal, ha vezetés közben csak a vezetésre koncentrálnak, az utat és a forgalmat figyelik, betartják a sebességhatárokat és a jobbra tartást. „Lehet pont ezen múlik, hogy valaki megmeneküljön egy hasonló helyzetből.”

A balesetről itt látható videó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!