Négyen nézték a kocsiban, ahogy a sofőr elüt egy fiatal lányt a zebrán Békéscsabán

2024. augusztus 1. – 17:52

Másolás

Vágólapra másolva

Májusban egy békéscsabai zebránál ütött el egy fiatal lányt egy autó, a sofőr nem állt meg, pedig a kocsiban öten nézték tétlenül a történteket – írja a Police.hu. A rendőrök segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt indítottak eljárást, a nyomozást a napokban lezárták.

A fiatal lány szabályosan ment át a gyalogátkelőn, de a sofőr nem vette észre időben, és elütötte. Az ütközés után a lány elesett, az autós pedig továbbhajtott. Miután nagy nehezen felkelt, járókelők siettek a segítségére. Vérző sérülései voltak, nagyon megijedt, és a telefonja is összetört, ezért a családját sem tudta értesíteni a történtekről.

A békéscsabai rendőrök négy órával az eset után kiderítették az autó rendszámát, majd azonosították a volán mögött ülő férfit. A 47 éves mezőkovácsházi férfi feleségével és másik három kolléganőjével utazott a kocsiban, amikor a baleset történt. Mind látták, hogy a lány nehezen tudott felkelni a földről az ütközés után, mégsem hívtak segítséget, holott telefon is volt náluk. A rendőröknek azt mondták, hogy abban bíztak, nem lett komolyabb baja a lánynak, így továbbmentek. Két órával a baleset után visszamentek a helyszínre, ahol már rendőrök voltak, de akkor sem szóltak, hogy közük lenne a gázoláshoz.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt indított eljárást a sofőr és négy utasa ellen. Miután lezárták az ügy vizsgálatát, az iratokat vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!