Koncz Zsófia most családokért felelős államtitkár lett

2024. augusztus 1. – 04:55

Másolás

Vágólapra másolva

Hankó Balázs miniszter javaslatára Sulyok Tamás köztársasági elnök Koncz Zsófia országgyűlési képviselőt családokért felelős államtitkárnak nevezte ki, közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium az MTI-vel.

Koncz Zsófia az elmúlt években miniszterhelyettesként dolgozott előbb a Technológiai és Ipari Minisztériumban, majd az Energiaügyi Minisztériumban. Feladata most a családtámogatások további egyszerűsítése és bővítésének előkészítése lesz, közölte a kulturális tárca.

A területért korábban felelős Hornung Ágnes az otthonteremtés finanszírozásához kapcsolódó pénzügyi folyamatok szabályozásának felülvizsgálatáért és egyszerűsítéséért, valamint a lakossági állampapír-stratégia megújításának koordinációjáért felelős kormánybiztosként folytatja munkáját – jelent meg a szerdai Magyar Közlönyben.

Koncz Zsófia 2013-ban lett a Fidelitas alelnöke, 2017-től Magyarország washingtoni nagykövetségén dolgozott külpolitikai munkatársként. Apja Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője és Szerencs polgármester volt. Koncz Ferenc halála után a Fidesz–KDNP a lányát, Koncz Zsófiát indította a 2020-as tiszaújvárosi időközi választáson, amelyet meg is nyert. Mandátumát 2022-ben is megőrizte. Koncz Zsófia 2022-ben a Technológiai és Ipari Minisztérium, 2023-ban az Energiaügyi Minisztérium államtitkára lett. Koncz Zsófia anyja Mészáros Lőrinc érdekeltségeinél tölt be vezető pozíciókat, így a Tigáznál, a Hunguest szállodaláncnál és az Opus Global Nyrt.-nél.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közigazgatási államtitkára Ujsághy György lesz, aki több mint egy évtizede több tárcánál vezetőként látott el jogi, koordinációs és irányítói feladatokat. Jogi és koordinációs helyettes államtitkárként Halász Zsolt csatlakozik hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!