Háromszor állították meg, háromszor volt ittas a simontornyai sofőr, aki sosem szerzett jogosítványt

2024. augusztus 1. – 17:28

Másolás

Vágólapra másolva

Hat nap alatt háromszor állított meg a rendőrség egy szabálytalankodó simontornyai sofőrt – számolt be a hírekről a Police.hu. A Simontornyai Rendőrőrs megbízottja először július 26-án állította meg a helyi autóst a településen. Az adatok ellenőrzésekor kiderült, hogy a sofőrnek soha nem volt vezetői engedélye. A kocsinak pedig, amivel közlekedett, sem érvényes műszaki vizsgája, sem kötelező felelősségbiztosítása nem volt. A 45 éves vezetőt meg is szondáztatták, ami pozitív értéket mutatott, de ekkor még nem érte el a bűncselekmény értékhatárát, ezért a férfi közigazgatási bírságot kapott. Az engedély nélküli vezetés és a problémás autó használata miatt pedig szabálysértési eljárást indítottak ellene.

A 45 éves férfi aztán július 30-án újra fennakadt a rendőri ellenőrzésen, de akkor másik autóval közlekedett, amivel minden rendben volt. Nem úgy a sofőr, akinek négy nap alatt nem lett vezetői engedélye, sőt addigra már az ittassága is elérte a bűncselekményi értékhatárt. Az intézkedő rendőr mindkét szabályszegés miatt feljelentette. Az ittas vezetés miatt büntetőeljárás, az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult ellene.

A férfit hiába figyelmeztették, július 31-én újra részegen ült volán mögé. A szonda nagyon magas értéket mutatott, emiatt előállították további mintavételre. Az engedély nélküli vezetés után őrizetbe vették a férfit, sorsáról a bíróság dönt majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!