A házaspár csak nézte, hogy a kirohanó kutyájuk miatt a babakocsit toló nő elesett, és fájdalmai vannak

2024. július 31. – 21:46

Másolás

Vágólapra másolva

Bűnösnek mondta ki a Bajai Járásbíróság azt a házaspárt, akik nem segítettek egy, a kutyájuk támadása miatt súlyosan megsérült, babakocsit toló nőnek. A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a házaspárral szemben segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emeltek vádat, emellett a férfit gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével is megvádolták. A bíróság tárgyalás nélküli eljárásban a férfi vádlottra 280 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, a házastársat 2 évre próbára bocsátotta.

Egy nő tavaly július 12-én este az egyik bajai utcában babakocsiban ülő gyermekével és a tacskójával sétált. A kutyát pórázon vezette. A vádlott házaspár háza előtt a tacskó és a zárt udvarban tartott kutya ugatni kezdték egymást. A nő eközben továbbment, de a férfi kiment az utcára, hogy számonkérje a nőt a kutyák acsarkodása miatt.

Ekkor a nyitott kapun kiszökött a férfi közepes testű keverék kutyája, és ugatva a gyerekkocsi, valamint a tacskó felé szaladt. A nő védekezésül felemelte a lábát, azonban az eb a lendülettől a lábszárának csapódott. Az asszony emiatt földre esett, és 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A férfi ezután visszaterelte a kutyáját az udvarba. Ő és a felesége is látta, mi történt a babakocsit toló nővel. Megálltak a közelében, látták, hogy a nő megsérült és szemmel láthatóan fájdalmai vannak, de egyikük sem hívott mentőt, és nem nyújtottak tőlük elvárható segítséget a súlyosan sérült, földön fekvő kisgyermekes anyának. Végül a sérült nő maga hívta ki a mentőket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!