Börtönbe mehet a vesztegetési pénzt elfogadó kormánytisztviselő, akit kamu eljárással csaltak tőrbe

2024. július 31. – 11:17

Másolás

Vágólapra másolva

Végrehajtandó szabadságvesztésre, három év börtönbüntetésre ítéltek első fokon egy, a megbízhatósági vizsgálaton megbukott kormánytisztviselőt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel. A Nemzeti Védelmi Szolgálatelőzetes ügyészi jóváhagyást követőn megbízhatósági vizsgálatot hajtott végre egy észak-magyarországi kormányhivatal kormánytisztviselőjével szemben.

A vádirat szerint a kormánytisztviselő a valótlan tartalmú iratok felhasználásával kezdeményezett fiktív közigazgatási eljárásban – erről nem tudta, hogy az a megbízhatósági vizsgálat része – vesztegetési pénzért cserébe akarta lefolytatni az eljárást a cég érdekében. A megalapozott gyanú szerint a kormánytisztviselő a közbenjárásért elfogadta a felajánlott 150 ezer forintot, majd azután, hogy átvette a vesztegetési pénzt, arra is ígéretet tett, hogy részéről a cég a jövőben is számíthat hasonló segítségre.

Az NVSZ feljelentést tett a kormánytisztviselő ellen, akit gyanúsítotti kihallgatása után gyorsított eljárásban bíróság elé állítottak. A bíróság hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt három év börtönbüntetésre, emellett pénzbüntetésre és a köztisztviselői jogviszonytól történő végleges hatályú eltiltásra ítélte a volt hivatalos személyt – áll a közleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!