Közúti indulatok Miskolcon: a pirosnál beköpött a másik sofőr autójába, majd egy gázpisztolyt is elővett, és lőtt

2024. július 30. – 09:10

Másolás

Vágólapra másolva

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik még 2023. június elején egy miskolci áruház parkolójának kijáratánál egy közlekedési szituációban összevitatkoztak – írja közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség. A két férfi ezután elhajtott a parkolótól, de egymás melletti sávokban haladtak, és a lehúzott ablakokon át kiabáltak egymásra.

A vádirat szerint egy kereszteződésben pirosat kaptak, így megálltak. Ekkor egyikük kiszállt, odalépett a másik autóhoz, amiben a sofőr még bent ült, és beköpött
az utastérbe, majd visszaült saját autójába. Erre a másik felindultan kiszállt, kiabált, mire az autójába beleköpő férfi elővett a vezetőülés mögött lévő tárolóból egy 9 mm-es gáz- és riasztó fegyvert, és elsütötte azt úgy, hogy az autó „A” oszlopa felé célzott, támadója mellé.

A lövéstől a kocsi mellett álló másik férfi megijedt, megrúgta a fegyvert használó férfi autóját, résnyire kinyitotta a vezető oldali ajtót és megpróbálta a fegyvert kicsavarni a kezéből, sikertelenül. A további nézeteltérésnek az vetet végett, hogy a lámpa szabad jelzésre váltott, így mindketten inkább távoztak a helyszínről.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben kapjon közérdekű munkát a fegyvert használó férfi, míg a másik autósnak pénzbüntetést indítványoztak. Mindkét férfi büntetlen előéletű.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!