Letartóztattak egy, a rendőrökre szamurájkarddal támadó férfit

2024. július 30. – 10:55

Másolás

Vágólapra másolva

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett a nyomozó ügyészség indítványával és egy hónapra letartóztatta a férfit, írja a Központi Nyomozó Főügyészség. A megalapozott gyanú szerint 2024. július 26-án reggel rendőrök jelentek meg egy észak-alföldi településen, mert arról érkezett bejelentés, hogy egy húszas évei végén járó férfi ittas állapotban tör-zúz az otthonában.

A KNyF szerint a rendőrök intézkedtek a fiatal férfival szemben, és mivel együttműködőnek tűnt, az intézkedést felvilágosítással kívánták lezárni.

A férfi bement a házba, ahonnan rövid időn belül egy 60 centiméter pengehosszúságú, kiélezett karddal tért vissza, amellyel elindult a rendőrök felé.

A rendőrök több alakommal is felszólították az elkövetőt, hogy a nála lévő tárgyat tegye le, a férfi azonban ennek nem tett eleget és a karddal tovább közeledett a rendőrök irányába.

Mivel a férfi kezében lévő kard alkalmas volt az emberi élet kioltására, így az egyik rendőr a szolgálati gépkocsiból elővetette a rendszeresített nagyméretű vegyi eszközt és figyelmeztette a férfit annak használatára. A férfi tovább folytatta a fenyegető magatartást, közeledett a rendőrök felé, és a kardot csak akkor ejtette a földre, amikor a rendőr gázsprayt alkalmazott vele szemben.

Ezt követően a rendőrök megbilincselték a férfit, majd előállították a rendőrkapitányságra.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, majd sikeresen indítványozta letartóztatásának elrendelését.

A büntetlen előéletű elkövető – aki beismerő vallomást tett – védőjével együtt fellebbezett a bíróság végzése ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!