Az a szerencse, hogy meg tudtuk fogni a kocsit, és nem lett tömegbaleset – több tucat autó lett defektes az M0-son és az M5-ösön

2024. július 29. – 07:35

Másolás

Vágólapra másolva

Több bejelentés is érkezett a Magyar Közúthoz, hogy valamilyen törmeléktől számos autós defektet kapott az M0-son és az M5-ösön vasárnap reggel – számolt be róla az RTL Híradó. Pécsi Norbert, a Magyar Közút szóvivője azt mondta, hogy az érintett járművezetők elmondása és helyszíni információk alapján úgy tudják: egy külföldi rendszámú kisteherautóból szóródhatott ki a vastörmelék. „A kérdéses jármű az elmondások alapján gyorsan vissza is tért a helyszínhez, összeszedett több törmeléket is, majd elhajtott.”

„Lejöttünk a nullásról, hajtunk Szeged felé hazafele, és akkor valamibe belehajthattunk, mert hatalmas durrdefekt, beinogott a kocsi, úgy szétdurrant, hogy az a szerencse, hogy meg tudtuk fogni a kocsit”, és így nem lett tömegbaleset – mondta az RTL Híradónak egy érintett sofőr.

A csatornához egyébként több felvétel is eljutott a vasdarabokról, amik feldarabolt kulcsoknak tűnnek. A megkérdezett szerelők a híradónak azt mondták, hogy reggel 8-kor kapták az első hívást, és miközben odafelé mentek, a nulláson több mint negyven félreállt autót számoltak meg. Volt olyan is, akinek miután megszerelték a defektes gumiját, visszatért hozzájuk, mert egy kilométer után „kapott még egy ugyanilyen kulcsot”. A rendőrség is úgy tudja, hogy több tucat autó lehet érintett, szabálysértési eljárást indítottak az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!