Csak a győri egyetemnél járt pluszpont az MCC-s képzésért, de akiket felvettek, anélkül is bekerültek volna

2024. július 29. – 17:14

Másolás

Vágólapra másolva

Egyetlen egyetemen, a győri Széchenyi István Egyetemen (SZIE) fogadták el a kormányközeli MCC tehetséggondozó papírját, de ott sem hozott extrát a konyhára senkinek – írja a 444.

Idén először a felsőoktatási intézmények is dönthettek arról, hogy a felvételi eljárásban miért hány pluszpontot adnak, a lehetséges 500-ból 100-nak a sorsáról határozhattak saját hatáskörben.

Idénre az MCC csak a győri Széchenyi István Egyetemmel tudott megállapodni saját képzése intézményi többletpontként való érvényesítéséről, jövőre ez már jóval több egyetemen fog működni: Debrecenben, Miskolcon, Pécsen és Szegeden is lesz hasonló lehetőség.

A lap megkérdezte a győri egyetemet, van-e adatuk arról, hogy hány hozzájuk felvételiző érkezett MCC-s pluszpontokkal, és ők milyen arányban jártak sikerrel. Az egyetem azt írta, 11 felvételiző érvényesített intézményi pluszpontot MCC-s képzéssel, közülük 6-an nyertek felvételt.

„Ők valamennyien e pluszpontok nélkül is bekerültek volna egyetemünkre, tekintve, hogy egy vagy két emelt szintű érettségivel, valamint közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgával is rendelkeztek” – írta az egyetem, hozzátéve, hogy 4409 elsőévest vettek fel.

A 444 megkereste az MCC-t is, ők azt írták, jelenleg több egyetemmel is tárgyalnak, minden egyetemi képzést nyújtó város felsőoktatási intézményével törekszenek az együttműködés kialakítására.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!