Idén is Orbán Viktor fellépése zárja a tusványosi fesztivált

2024. július 27. – 09:34

Másolás

Vágólapra másolva

Vége is a tusványosi fesztiválnak, szombaton szokás szerint Orbán Viktor sztárfellépésével zárul a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

A miniszterelnök itt szokta lezárni az előző politikai idényt, és itt jelöli ki a stratégiai céljait is. Itt beszélt először az illiberális demokráciáról 2014-ben, két éve pedig nagy port kavart a kevert fajúságról szóló értekezése.

Az idei fesztiválnak a „jobb pályán” a mottója, a szervezők szerint ez „erősítő jelzőként” fizikai és közéleti-politikai értelemben is helyt áll, mert ha körülnézünk Európában és a világban, akkor azt látjuk, hogy a magyarság a korábbinál jobb helyzetben, jobb pályán van. Németh Zsolt a megnyitón arról is beszélt: a jobb pálya már a kedd esti koncertek alatt megmutatkozott, amikor a szakadó esőben a gumiszőnyegek miatt nem volt akkora sárdagonya, mint korábban.

Tusványosi közönség gyülekezik Orbán beszédére – Fotó: Hevesi-Szabó Lujzat / Telex
Tusványosi közönség gyülekezik Orbán beszédére – Fotó: Hevesi-Szabó Lujzat / Telex

A program a hagyományok szerint alakult: nappal politikai beszélgetések, este pedig magyar együttesek léptek fel. Idén itt volt Nagy Feró és Ákos is, fellépett még a Honeybeast, Szabó Balázs Bandája és Kowalsky meg a Vega is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!