Vasúti elektronikát loptak, elmenekültek, de a helyszínre visszatérve elkapták őket

2024. július 26. – 08:49

Másolás

Vágólapra másolva

Vasúti berendezéseket rongált és akart ellopni két férfi Kecskeméten, írja a Police.hu. A 32 éves férfi és 15 éves társa éjszaka érkezett a vasút egyik kecskeméti transzformátorállomásához, ahol felsővezetéket és elektromos berendezéseket akartak ellopni.

A rongálást érzékelte a vasút biztonsági rendszere és értesítette a MÁV műszerészeit a problémáról. A szakemberek kimentek a helyszínre, a tolvajok meglátva őket elmenekültek, az ellopni kívánt eszközöket is hátrahagyták. A MÁV munkatársai azonnal értesítették a kecskeméti rendőrséget, és részletes személyleírást adtak az elkövetőről, a rendőrök keresni is kezdték a férfiakat.

Két járőr a transzformátorállomásnál maradt, hogy biztosítsa a helyszínt, ekkor lettek figyelmesek egy bokorból figyelő alakra. Megpróbáltak odamenni hozzá, ekkor látták meg, hogy nincs egyedül, van vele még valaki, ketten menekülnek.

A rendőrök gyanítani kezdték, hogy a korábbi elkövetők térhettek vissza a helyszínre, utolérték és őrizetbe vették őket. A két gyanúsítottat a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt állították elő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!