60 kiló fűvel telepakolt lakókocsival bukott le egy magyar testvérpár a határon

2024. július 25. – 08:50

Másolás

Vágólapra másolva

Van egy amerikai vígjáték, a We're The Millers (Családi üzelmek), amiben egy (kamu)család úgy csempész át rengeteg marihuánát Mexikóból az Egyesült Államokba, hogy telepakolnak vele egy lakókocsit, abban bízva, hogy az idilli családi nyaralás látszatát keltve elnyerhetik a határőrök bizalmát.

Nem tudni, hogy a magyar női-férfi testvérpárt, valamint a nő barátját a film inspirálta-e, mindenestre a trükk náluk nem jött be, június 10-én a letenyei határátkelőnél a NAV alaposan átvizsgálta a lakóautójukat, és több mint 60 kilogramm marihuánát találtak benne. A drogot Olaszországból próbálták Magyarországra csempészni, a módszerükről pedig nem véletlenül jutott eszébe a rendőrségi közlemény szerzőjének is az amerikai vígjáték, a lakókocsi ugyanis tényleg zsúfolásig volt tömve droggal:

Forrás: Police.hu Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A nyomozók a testvérek diósdi lakhelyén további közel 8 kilónyi kábítószert találtak, illetve vákuumfóliázó gépet, valamint nagy összegű pénzt is lefoglaltak.

A két férfit és a nőt kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nő barátja azóta letartóztatásban van, a testvérpár szabadlábon védekezik.

Az ügy időközben átkerült a KR NNI Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályára, ahol már egy közel fél éve folytatott nyomozás során kiderítették, hogy a három fiatal kapcsolatban állhat különböző kábítószer-terjesztőkkel.

Forrás: Police.hu Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Július 16-án Budapesten és Tiszaföldváron összehangolt akció keretében egy drogcserére lecsapva elfogtak öt férfit: egy iraki, egy koszovói, két magyar és egy hontalan személyt.

Az elfogásoknál és az elkövetőkhöz köthető ingatlanokban végrehajtott kutatások során a nyomozók összesen több mint 9 kilogramm marihuánát foglaltak le.

Az elmúlt hetekben történt akciókban tehát a rendőrség összesen közel 90 kilogramm drogot foglalt le, aminek a feketepiaci értéke meghaladja a 200 millió forintot.

Az öt férfi közül négyet kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítottak meg, a hontalan személyt kábítószer birtoklásával. Az egyik magyar és a két külföldi férfi azóta letartóztatásban van, a másik két személy szabadlábon védekezik.

A KR NNI tovább folytatja az ügy felgöngyölítését, így nem kizárt, hogy a gyanúsítotti kör még bővülni fog.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!