Jön a hidegfront, de csak átmeneti lesz a lehűlés

2024. július 24. – 08:50

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán feltámadó északnyugati széllel, szórványos záporokkal, zivatarokkal hidegfront vonul át az országon, írja az Időkép. Szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet 26–32 fok között várható, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb.

A HungaroMet felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár és Hajdú-Bihar vármegyékre, ott az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25–30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Zivatar miatt az ország keleti felére és két nyugati vármegyére, Vasra és Zalára van érvényben elsőfokú figyelmeztetés, eszerint ott szélerősödés, villámlás és jégeső is előfordulhat.

A front csütörtökre elvonul, mögötte szeles lesz az idő, északkeleten, keleten még lehetnek záporok, zivatarok. Ekkor várható a héten leghűvösebb, de még így is 24–29 fok közé melegszik a levegő napközben.

A front jótékony hatásaként a csütörtökre, péntekre és szombatra virradó éjszaka országszerte friss lesz, 10-20 fok lesz, ezért az Időkép szerint érdemes lesz majd átszellőztetni az átmelegedett lakásokat.

Pénteken napos időre számíthatunk, főleg a Dunától keletre gomolyfelhőkkel, egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, északi szél helyenként megélénkül. Délután 26–31 fok valószínű.

Sajnos nem tart sokáig a hidegfront hatása, a hétvégén újra elérjük a 35 fokot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!