Pokoli körülmények között tartotta és éheztette lovait egy rétsági gazda

2024. július 23. – 08:22

Másolás

Vágólapra másolva

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, olvasható az ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a rétsági tulajdonos lovakat tartott birtokán, ahol a 40 állatot éjszakára egy cserjével sűrűn benőtt, saras, csúszós területre zárta be, és takarmányt és ivóvizet sem biztosított nekik.

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal 2023 februárjában hatósági ellenőrzést tartott a férfinál, ahol ők is megállapították, hogy a lovak ellátása nem megfelelő, továbbá elrendelték egy ló leölését is, mivel rossz állapotban volt és járni sem tudott. Az ellenőrzés során találtak több lótetemet is, köztük két csikóét.

A rendőrség egy hónappal később helyszíni szemlét tartott az állattartó telepen, ahol 34 ló egy 40 méter hosszú, 15 méter széles istállóba volt bezárva. A lovak számára víz és élelem nem volt biztosítva, néhány ló már kiszáradt állapotban volt.

A lovakkal való bánásmód különös szenvedéssel járt és alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, és ezért a járási ügyészség állatkínzás bűntettével vádolta meg a férfit és felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását kérte vele szemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!