Meghalt Krémer Balázs szociológus

2024. július 21. – 17:00

Meghalt Krémer Balázs szociológus
Krémer Balázs – Fotó: Mohai Balázs / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

67 éves korában meghalt Krémer Balázs szociológus, szociálpolitikus. Halálhírét a felesége jelentette be a Facebookon. Azt írta, hogy a szakember betegség következtében, váratlanul halt meg. Krémer a Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika Tanszék egyetemi docense és a Szociális Szakmai Szövetség elnöke volt.

A nyilvánosan elérhető életrajza szerint 1982-ben végzett az ELTE TTK matematika-fizika, majd 1983-ban az ELTE BTK szociológia szakán, 1997-ben kandidált. Számos külföldi egyetem vendégoktatójaként tanított vagy tartott előadást. 2003-tól az Esély című folyóirat szerkesztőbizottságának tagja, 2005-ben részt vett a fenntartható fejlődés stratégiáját kidolgozó munkacsoport (ELTE-NFH) munkájában. 1998-ban szakértőként dolgozott a Csíkszeredai Regionális Képző Központ szociálpolitikai és szociális munkás képzésének beindításában, 2002-ben az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztériumban az Uniós csatlakozás előkészületeiben, az EU Bizottsága és a magyar kormány által kidolgozandó Joint Integration Memorandum („JIM”) nemzeti akcióterv szövegezésében.

2003-tól Magyarország állandó képviselője az EU, Szociális Védelem Bizottsága Indikátor Munkacsoportjának (Social Protection Committee, Indicator Sub-Group). 1994-től tagja a Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesületnek. Főbb kutatási területei: hátrányos helyzetű csoportok, romák, fogyatékkal élők, foglalkoztatáspolitika, munkanélküliség, EU strukturális alapok, civil szervezetek, harmadik szektor, szocioökonómiai rendszerek, szociális gazdaság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!