Jó hír: már látszik a kánikula vége

2024. július 19. – 15:05

Másolás

Vágólapra másolva

Rossz hír: addig még négy-öt napot biztosan szenvednünk kell a hőségtől.

De nézzük is sorjában, hogy mi vár ránk: az Időkép előrejelzése szerint szombaton virradóra a Dunántúlon és a középső országrészben, később keleten és északkeleten is többfelé várható eső, zápor, zivatar. A legtöbb eső nyugaton eshet. Az északi-északkeleti szél többfelé megélénkülhet. A hajnal üdébb lesz, 15–22 fok között alakulnak a minimumok, míg napközben 26–35 fok várható.

Vasárnap a napsütést inkább csak fátyolfelhők szűrhetik majd, délután csak kevés helyen, elsősorban délen és keleten pattanhat ki zápor, zivatar. A legmelegebb órákban 30–35 fok jöhet. A délies szél nyugaton, északnyugaton feltámadhat.

Hétfőn már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, eleinte nyugaton, később a keleti területeken is záporossá, viharossá változik időjárásunk. Az északi-északnyugati szél megerősödik, a maximumok 28–36 fok között alakulnak majd.

A HungaroMet előrejelzése szerint kedden erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek felettünk. Elszórtan alakulhat ki zápor, helyenként zivatar. Az élénk északias szelet időnként erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 14–22, délután 28–35 fok között alakul, a nyugati tájakon mérhetjük az alacsonyabb értéket.

Szerdán erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek felettünk. Elszórtan alakulhat ki zápor, helyenként zivatar. Az északi, északnyugati szél helyenként megerősödik. A hajnali 14–22 fokról délutánra 26–32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A mostani előrejelzések szerint

csütörtök lehet az első nap, amikor 30 fok alá csökken a hőmérséklet, egészen pontosan a napi maximumok 24–29 fok között alakulnak.

Aznapra a HungaroMet napsütéses időt jósol, amit csak gomoly- és fátyolfelhők zavarhatnak meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!