Megállították a rendőrök Oroszlányban, egy tavon keresztül menekült el, megint megállították, mire egy patakmederbe fojtotta volna a rendőrt

2024. július 17. – 19:53

Másolás

Vágólapra másolva

2024. június 5-én éjszaka Oroszlányban a rendőrök igazoltattak egy harmincas éveiben járó férfit. A férfi az ügyészség szerint az intézkedés során közölte, hogy nincsenek nála a személyazonosításra alkalmas iratai, és hamis adatokat adott meg a rendőröknek.

A férfi az intézkedés közben egyszer csak fogta magát, elfutott, és egy közeli tóba gázolva rázta le a rendőröket. Ők nagyjából fél óra múlva megtalálták a férfit, aki a közeledő rendőrautót látva futni kezdett, és a figyelmeztetések ellenére sem állt meg.

Az egyik rendőr ekkor kiszállt a kocsiból, és futni kezdett a férfi után. Egy pataknál érte utol, amelynek medrébe mindketten belecsúsztak. A férfi ekkor megütötte a rendőrt, majd lökdösődésbe kezdett, ami miatt mindketten elestek.

A rendőr a patakmederben a hátán feküdt, amikor a férfi a vád szerint megpróbálta lenyomni a víz alá, és ott is tartotta volna. A rendőrnek végül sikerült ellöknie magáról a férfit, akit az időközben oda érkező másik járőr sokkolóval állított meg. Ezután megbilincselték, és bevitték a rendőrségre.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki – a jelenleg egy korábbi garázdaságért kiszabott, és meg nem fizetett pénzbüntetést szabadságvesztésre átváltoztatott büntetését töltő – férfit, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A tatabányai bíróság az ügyben szerdán döntött: jogerősen két év négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a férfit – írja az ügyészség és a bíróság oldala.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!