Újabb 50 alacsony padlós busz közlekedik majd Budapesten

2024. július 16. – 12:49

Másolás

Vágólapra másolva

Egy lejáró operátori szerződés pótlására kiírt közbeszerzési eljárás eredményeként tízéves, további két évvel meghosszabbítható szerződést írt alá a BKK és az ArrivaBus Kft., így a korábban bejelentett 50 mellett további 50 modern, klimatizált, alacsony padlós és környezetbarát autóbusz áll 2025 második felétől ütemezetten forgalomba Budapesten – áll a BKK közleményében.

Az ArrivaBus Kft. a Mercedes legmodernebb, alacsony padlós Citaro G típusú autóbuszait helyezi majd a forgalomba. A buszok megfelelnek a környezetvédelmi követelményeknek (Euro 6e dízel besorolásúak), akadálymentes kialakításukkal biztosítják az idősebb utasok, illetve a mozgásukban korlátozottak vagy a babakocsival közlekedők igényeit, és mellette tágasak, légkondicionáltak, fedélzeti kamera van rajtuk és korszerű utastájékoztató rendszer is.

A lejáró szerződés szerint üzemeltetett buszokat folyamatosan felváltó új járművek
elsősorban Dél-Budán, Dél-Pesten és a Rákóczi út–Thököly út–Újpalota útvonalon
közlekednek majd.

A közlemény szerint a BKK összesen hat közbeszerzési eljárást indított közforgalmú autóbuszjáratok üzemeltetésére. A most kötött szerződés 50 csuklós autóbusz forgalomba állításáról szól, június közepén ugyanígy 50 csuklós autóbusz üzemeltetésére írt alá szerződést az ArrivaBus Kft., ezenkívül további 50 szóló autóbusz üzemeltetéséről is megállapodás születhet.

A Fővárosi Önkormányzat és a BKK azon dolgozik, hogy a fennmaradó 90 busszal végzett szolgáltatás teljesítését teljesen elektromos meghajtású – 50 szóló, 20
csuklós és 20 midi – autóbuszokkal történjen, de az erre vonatkozó közbeszerzési eljárások még folyamatban vannak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!