Nyolc csontsovány vizslát dobtak be a Halasi Állatotthon kerítésén, a kutyák több métert zuhantak

2024. július 15. – 12:54

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnapra virradóra nyolc weimari vizslát dobtak be ismeretlenek a Halasi Állatotthon kerítésén, az állatok rossz állapotban vannak, egyikük meg is sérült az eset során, írja a BAON. Az állatotthon dolgozóinak órákba telt a sokkos állapotban lévő kutyákat megfogni és karanténba helyezni.

„Ahelyett, hogy nyitvatartási idő alatt hozták volna ki őket, és kértek volna segítséget, az elkövetők egyszerűen bedobálták őket a kerítésen át, szám szerint nyolcat” – mondta a portálnak Csepcsik Melinda, a Halasi Állatotthon vezetője. A kutyák több métert zuhanhattak, egyikük lábáról lejött a bőr és vágási sebeket is találtak rajta, valószínűleg a zuhanás következtében szerezte a sérüléseket. Az állatok nincsenek jó állapotban, csontsoványak, a kisebbek alultápláltak.

Az állatotthon vezetője azt mondta: hasonló esetek korábban heti rendszerességgel fordultak elő, szerencsére mostanra megfogyatkozott a számuk. Az ilyen „elhelyezés” több okból problémás: egyrészt nagy trauma az állatnak, és veszélyezteti a többi menhelylakót is, hiszen ha a kutyák betegek, meg is fertőzhetik őket, ami szélsőséges esetben a többi állt pusztulását is okozhatja.

Az esetet nem szeretnék következmények nélkül hagyni a Halasi Állatotthon munkatársai, azt kérik, hogy akinek a környezetében hirtelen eltűntek ilyen kutyák, tegyenek feléjük bejelentést, szeretnék felderíteni a kutyák tulajdonosát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!