15 milliót csalt össze jet ski, quad- és autóhirdetésekkel egy kaposvári férfi

2024. július 15. – 11:59

Másolás

Vágólapra másolva

166 embertől összesen 15 millió forintot csalt ki valótlan hirdetéseivel egy huszonéves férfi Somogyban, írja a vármegyei főügyészség, amely vádat emelt a férfi és három társa ellen.

A vádirat szerint a fiatal férfi 2022 ősze óta az egyik közösségi oldal adok-veszek alkalmazásában hamis motor-, autó-, quad-, jet ski és bobcathirdetésekkel vert át embereket.

Az ügyészség egy fotót is közzétett az egyik üzenetváltásról, ebből látszik, hogy a pénzt az érdeklődőknek előre át kellett utalniuk, a terméket viszont sosem kapták meg. A férfi a csalássorozatba három ismerősét is bevonta – az utalások az ő bankszámláikra érkeztek, részesedésük levonása után pedig készpénzben adták át a bevételt a férfinak. A hirdetésekkel összesen 166 embertől csaltak ki pénzt, az összegek néhány ezer forintostól egészen 850 ezerig terjedtek. A csalásokkal összesen 15 millió forintot szedtek össze.

A férfit tavaly júliusban vették őrizetbe a kaposvári rendőrök, a bíróság pedig elrendelte letartóztatását. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságon emelt vádat a csalókkal szemben: a férfivel és két bűntársával szemben végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, a negyedik vádlott esetében
felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!