40 fok, zivatarok, jégeső és vonatterelések

2024. július 13. – 08:33

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton az Alföldön egy-egy helyen akár a 40 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet, az északnyugati tájakon pár fokkal lehet csak alacsonyabbat mérni.

A sok napsütést csak időszakosan zavarhatja erőteljesebb gomolyfelhő-képződés. Csapadék főként a déli óráktól lehet, előbb keleten, később nyugat, délnyugat felől érkeznek zivatarcellák, amik aztán mennek tovább keletre. A zivatarokat viharos szél, jégeső és intenzív csapadék kísérheti. Közben a Dunántúlon az északnyugati, a Tiszántúlon a délies szelet kísérhetik időszakosan élénk lökések, írja a HungaroMet.

Így fog kinézni az ország szombat napközben:

Forrás: HungaroMet
Forrás: HungaroMet

A harmadfokú hőségriasztás miatt a MÁV is vizet oszt a budapesti főpályaudvarokon, a nagyobb vidéki vonatállomásokon. Ahogy a Volánbusz is a Népliget buszállomásán és az ország nagyobb buszállomásain – bár ők csak hétköznaponként.

Közben kimaradások, terelések, késések is vannak a MÁV-nál.

  • Rákos állomáson a Keleti pályaudvarról Szolnokra tartó reggeli G60-as (3320) vonat kihaladásakor a váltókörzetben leszakadt felsővezetéknek ütközött, a vonat nem közlekedett tovább. Csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok a javítás ideje alatt Rákos és Rákoshegy között.
  • A szlovák vasút tájékoztatása szerint a Nyugati pályaudvarról Prágába 5:30-kor induló Metropolitan EuroCity (EC 280) nem indult el, nem is fog.
  • Rajka felől, kerülő útvonalon érkezik Magyarországra a Breclav, Pozsony felől a Metropol EN vonat (EN 477), a Brno, Pozsony felől a Metropolitan EuroCity (EC 271) vonat. A vonatok ezért nem érintik Vác, Nagymaros-Visegrád, Szob állomásokat. A kerülő útvonalon közlekedő vonatok csak Rajkán állnak meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!