Reggeltől késő estig tilos locsolni és párakapuzni Nyáregyházán

2024. július 12. – 09:18

Másolás

Vágólapra másolva

Július 12. reggel hat órától nappali locsolási tilalmat vezetett be a Pest vármegyei Nyáregyházán a település polgármestere. Az erről szóló határozatban azt írja, hogy a Dabas és Környéke Vízügyi Kft. kezdeményezésére döntött így, a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében.

A döntés értelmében tilos a település egész területén reggel hat és este tíz között a víziközműből vett vízből magán- és közterületi kertek, parkok öntözése, az úttest tisztítása, az autómosás, medencék töltése, kerti zuhanyzok üzemeltetése, teraszpárásítók, párakapuk, párafüggönyök és más kültéri ködhűtők használata. A locsolási tilalom visszavonásig hatályos.

Nem ez az egyetlen terület, ahol jelentős vízfogyasztásra számítanak: a Duna Menti Regionális Vízmű a szolgáltatási területén (Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu, Üröm, Acsa, Csömör, Fót, Erdőkertes, Gödöllő, Mogyoród, Szada, Veresegyház) azt kéri az ottlakóktól, hogy takarékoskodjanak a vízzel, ne most töltsék fel a medencéket és kevesebbet locsoljanak, mert a nagy hőség és a csapadékmentes idő miatt előfordulhat, hogy átmenetileg nem lesz víz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!