Eladták az MSZP Villányi úti székházát, diákszálló és iroda lesz belőle

2024. július 12. – 07:25

Másolás

Vágólapra másolva

144 férőhelyes, 72 szobás diákszállót és irodákat alakít ki a Recorde Alapkezelő Zrt. által kezelt RFR Ingatlanalap az MSZP korábbi, Villányi úti székházában, melyet a párthoz köthető Szociális Demokráciáért Alapítványtól vettek meg – írja az Rtl.hu. A 6828 négyzetméteres telken fekvő ingatlant még májusban vette meg a Recorde, a vételár azonban nem ismert, mert sem az MSZP, sem a cég nem akart róla tájékoztatást adni a lapnak. Annyi bizonyos, hogy a földhivatali papírok alapján az ingatlant a vásárlás előtt jelentős jelzálog terhelte, mert 2020-ban 400 millió, 2022-ben 250 millió, egy évvel később pedig 200 millió forintot jegyeztettek be rá.

Kutas Gábor, a Recorde Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója az Rtl.hu-nak azt mondta, szakmai befektetőként vásárolták meg az épületet, a projekt vezetője pedig a Forestay Group, amely egy másik diákszállást (Dean’s Home Budapest) jegyez. Az átalakítást várhatóan szeptember végére fejezik be, az már jelenleg is zajlik.

Tóth Bertalan kuratóriumi elnöktől az Rtl.hu úgy értesült, hogy az ingatlant egy több hónapig tartó, meghívásos versenyeztetési eljárás során adták el. Hatan adtak írásos ajánlatot az első fordulóban, végül a két legmagasabb összegről ajánlatot tevővel folytattak tárgyalásokat, és végül a „minden szempontot mérlegelve a legmagasabb összegű és legelőnyösebb feltételeket ajánló pályázót” választották ki. A Villányi úti székházban volt az MSZP elnökségének székhelye, itt tartották a választmányi üléseket is. Az épület nagyobb részét az Edutus Egyetem és az Adventum Iskola használta bérlőként.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!