Karácsony Beton.Hofit, Tompos Márton Krúbit pakolt a Bánkitó politikusdiszkójában

2024. július 12. – 22:34

Karácsony Beton.Hofit, Tompos Márton Krúbit pakolt a Bánkitó politikusdiszkójában
Karácsony a Bánkitón dídzsézik. Fotó: Pupli Anna Sára / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely főpolgármester és Tompos Márton, a Momentum elnöke lépett fel péntek este 8 órától a Bánkitó fesztivál politikusdiszkójában. „Valaki mondta a tömegben hogy ez ki a faszom – jelentem, öt napja én vagyok a Momentum elnöke” – mutatkozott be Tompos. Mindkét politikus három-három számot hozott, Tompos listája

Karácsony a People have the powerrel kezdett attól a Patti Smithtől, aki Karácsonyt a budapesti koncertjén fel akarta hívni a színpadra, de a Müpa ezt állítólag megtiltotta. Még a Fruitninját játszotta Beton.Hofitól és a Csujót Dé:nashtől.

Karácsony röviden az elmúlt napok eseményeiről is megnyilatkozott. „Mondjon le az, aki nem tud megszervezni egy rendes újraszámlálást” – mondta. „Szép volt, Geri!” és „Mocskos Fidesz!”, skandálták neki. Karácsony ezt amúgy közvetlenül a pénteki eredményhirdetés után élő műsorunkban is elmondta már. Abban Vitézy Dáviddal is beszéltünk, aki azt mondta, nem fogja megtámadni a még nem jogerős döntést, elfogadja az újraszámlálás eredményét.

A Nemzeti választási bizottság péntek délelőtt, a június 9-i választás után bő egy hónappal hirdette ki a szavazás még mindig nem jogerős végeredményét, Karácsony 293 szavazatos győzelmét. Előtte három napon át számolták össze a választáson leadott összes, érvényesként elszámolt szavazatot. Az újraszámlálás során mintegy 1500 szavazatot minősítettek át, ennyi bizonyult érvénytelennek, vagy számolták rossz jelölthöz – ez szavazókörönként átlagban egynél kevesebb rontást jelent.

Ez már a második újraszámlálás volt, először az érvénytelen szavazatokat ellenőrizték újra június 15-én. A teljes folyamatról a mai végeredményhirdetésről szóló cikkünkben részletesen írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!