Szombaton akár 41 fok is lehet néhol

2024. július 11. – 15:36

Másolás

Vágólapra másolva

A HungaroMet legfrissebb előrejelzése szerint szombaton akár 41 is fok lehet az ország egyes részein. Vasárnap is marad a döglesztő meleg, igaz, „csak” 40 fok lehet a csúcsérték.

Hétvégi előrejelzésükben azt írja a HungaroMet, hogy szombaton a sok napsütés mellett helyenként erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amelyekből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és időnként megélénkül, de a zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetik. Szombat hajnalban 19–26 Celsius-fok várható. Délután az Észak-Dunántúlon 31–35, másutt jellemzően 35–41 Celsius-fok valószínű.

Vasárnap a sok napsütés mellett szintén erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Reggel főként északon, napközben másutt is, elszórt jelleggel alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak.
A minimum-hőmérséklet vasárnap 19–26 Celsius-fok között várható. A csúcsérték az ország északnyugati, nyugati részén 30–35, másutt 35–40 Celsius-fok között valószínű.

A kánikula miatt vörös kód van érvényben péntek 24 óráig az egész ország területén. Ilyenkor minden szociális intézménynek meg kell nyitnia a kapuját, ha a regionális diszpécserszolgálat utcán bajba került, magán segíteni nem tudó emberről kap információt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!