Pintér Sándor három lánya megszerezte a műszaki vizsgák egyik fontos szereplőjének többségi tulajdonjogát

2024. július 10. – 18:04

Másolás

Vágólapra másolva

A belügyminiszter három lánya által tulajdonolt Trium-Itech Zrt.-hez került a műszaki vizsgasor elsőszámú gyártója, az Energotest Diagnosztikai és Automatizálási Kft. – írja az mfor.hu, amely nyilvános adatbázisokban akadt rá az adatra. A cégről azt írják, hogy Magyarország egyik legnagyobb járműdiagnosztikai eszközeit gyártó cége, amelyben minősített többsége lett a Pintér Hajnalka, Brindzáné Pintér Csillag és Pintér Ildikó által egyenlő részesedéssel tulajdonolt Trium-Itech nevű cégnek.

Az Energotest 1990-ben alakult, garázs és járműipari berendezések fejlesztésére, gyártására és kereskedelmével, az elmúlt 30 évben pedig országos szolgáltató hálózatot alakított ki, mely az általa átadott műszerek javításával, ellenőrzésével foglalkozik.

A vállalat árbevétele 2023-ban a 3 milliárd forintot is meghaladta, ebből 85,6 millió forint volt a profit. A cég nevéhez kötődik az a vizsgasori vezérlő program, amivel a Közlekedési Hatóság szinte valamennyi és a Magyar Autóklub minden állomása dolgozik, ahogyan sok másik javító- és vizsgabázis is. Van belőle angol- és orosz nyelvű verzió is. Pintér lányainak eddig a járműdiagnosztikához nem sok közük volt, főként ingatlanokkal foglalkoztak eddig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!