Szerdán is marad a hőség, több vármegyére is piros figyelmeztetést adtak ki

2024. július 10. – 06:36

Másolás

Vágólapra másolva

A HungaroMet előrejelzése szerint szerdán tovább fokozódik a felmelegedés, az ország déli harmadán, felén nagy területen 29 fok felett, míg másutt 27 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. Délelőtt a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Délutántól, kora estétől helyenként egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés és helyi záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A délkeleti, keleti irányú szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között alakul. Baranya vármegyére, Békés vármegyére, Tolna vármegyére, Somogy vármegyére és Csongrád-Csanád vármegyére a legmagasabb, harmadfokú, piros figyelmeztetést adták ki a hőség miatt.

Forrás: HungaroMet
Forrás: HungaroMet

Késő estére 24 és 31 fok közé csökken a hőmérséklet. Főként az ország északnyugati kétharmadán lehetnek felhősebb körzetek, másutt derült vagy gyengén felhős lesz a ég. Főként az éjszaka első felében lehetnek további lokális záporok, zivatarok. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 25 fok között alakul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!