Spanyolországból jöttek kínaiak Magyarországra, hogy drogot postázzanak, fegyházat kaphatnak

2024. július 8. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és fegyházbüntetést indítványozott 2 kínai férfival szemben, akik azért jöttek Magyarországra, hogy itt kapcsolódjanak be a nemzetközi drogterjesztésbe – írja közleményében az ügyészség. Az ügyben egy 42 és egy 23 éves kínai férfi érintett. Előbbi 2022 augusztusában bűntársai megbízásából utazott Spanyolországból Magyarországra azért, hogy egy nemzetközi kábítószer-kereskedő hálózat részeként tevékenykedjen. Az volt a feladata, hogy a társai által külföldről feladott, kábítószert tartalmazó nemzetközi postai csomagokat Budapesten átvegye, majd azokat csomagszállító cégekkel a társai által megadott külföldi címekre továbbküldje.

Ehhez a férfi kibérelt egy VII. kerületi lakást, majd a leplezés érdekében egy másik, kínai állampolgár személyes adatait felhasználva vett egy SIM kártyát, ezután megkezdte a csomagok átvételét és külföldre történő továbbítását. Az elkövetői kör 2022 szeptemberében Spanyolországból, segítségként egy 23 éves kínai férfit is küldött Magyarországra, aki szintén vásárolt egy SIM kártyát, ugyanannak a kínai állampolgárnak az adatait felhasználva, mint 42 éves társa.

A két férfi a VII. kerületi lakásban, a 2022. szeptember 23-i elfogásukig több alkalommal vett át társaik által külföldről feladott, nemzetközi csomagokat, majd azokat külföldre továbbították. A csomagokban különböző kábítószerek, így ketamin és MDMA is volt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága még a kézbesítés előtt észlelte, hogy az egyik csomag MDMA-t tartalmaz. Ezután azt a határrendészek, a rendőrség értesítése mellett egy kicserélt, ún. tárgycsapdát küldtek tovább a VII. kerületi címre. A rendőrök az átvétel után fogták el a két kínai elkövetőt. A nyomozók a lakásban MDMA-t és ketamint talált és foglalt le, a kábítószerek hatóanyagtartalma több mint 200-szoros mértékben meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!