Annyira megsérült a júniusi viharban a Szentendrei Skanzen, hogy gyorssegélyt kap a kormánytól

2024. július 5. – 16:37

Másolás

Vágólapra másolva

Hetvenmillió forintos gyorssegélyt ad a kormány a Szentendrei Skanzennek, amelynek területén jelentős károk keletkeztek a június 26-i vihar miatt – jelentette be Vitályos Eszter kormányszóvivő a Facebookon pénteken. Az MTI beszámolója szerint a vihar az állandó kiállítás területén a Felső-Tiszavidék, a Dél-Dunántúl és a 2022-ben átadott Erdély tájegységben okozott nagyobb pusztításokat. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium vezetője azt mondta, hogy azért kellett az intézmény kérésére segítséget nyújtani, mert családok, gyerekek, iskolai osztályok látogatnak el a skanzenbe a Kárpát-medencéből és távolabbi országokból is.

A gyors támogatásra azért volt szükség, mert biztosítani kell a tervezett nyári táborok megtartását, valamint annak a két nagy nemzetközi eseménynek a lebonyolítását is, amely szorosan kapcsolódik a magyar európai uniós elnökség rendezvénysorozatához.

Vitályos Eszter kormányszóvivő, országgyűlési képviselő szerint június 26-án az országban több helyen is óriási eső esett, Szentendre környékén több mint 30 milliméternyi csapadék hullott le. A városban térdig érő víz hömpölygött az utcákon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!