Lezuhant egy vitorlázórepülő Sóskúton, a pilótát helikopterrel vitték kórházba

2024. július 3. – 15:42

Másolás

Vágólapra másolva

Lezuhant egy vitorlázórepülő a Pest vármegyei Sóskúton – írja a Bors. A Telex kérdésére a rendőrség megerősítette, hogy szerda délelőtt egy vitorlázó repülőgép a sóskúti ipari park területén a szántóföldre zuhant.

A baleset következtében a gép 26 éves pilótája az elsődleges adatok szerint könnyű sérülést szenvedett. Az eset kapcsán a rendőrség szabálysértési eljárást indított. A balesettel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálatot is kerestük, tőlük már azt a választ kaptuk, hogy a helyszínre a budaörsi mentőhelikoptert riasztotta a mentésirányítás, a pilótát pedig potenciálisan súlyos sérülésekkel látták el.

A helyszíni beavatkozásokat követően további vizsgálatokra és ellátásra légi úton szállították kórházba a sérültet.

Az elmúlt napokban több vitorlázórepülő-baleset is történt. Június 23-án egy 17 éves lány zuhant le a dunakeszi repülőtérnél egy vitorlázórepülővel. A fiatal lányt súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba, de a mentők gyors ellátása ellenére másnap belehalt a sérüléseibe.

Június 30-án Nyíregyházánál ütközött össze két vitorlázórepülő. Mindkét pilóta ejtőernyővel ugrott ki a saját repülőjéből, a mentők a baleset helyszínéről egy 70 év körüli férfit könnyebb sérülésekkel, míg egy 50 év körüli férfit további vizsgálatok miatt kórházba szállítottak.

Cikkünket a megjelenés után frissítettük az Országos Mentőszolgálat válaszával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!