„Sajnos vagy nem sajnos, de meg fogok ölni valakit” – nem ismerte be bűnösségét a hajléktalangyilkossággal vádolt fiatal

2024. július 3. – 08:45

Másolás

Vágólapra másolva

A keddi előkészítő ülésen nem ismerte be bűnösségét az a 21 éves fiatal, aki a vád szerint tavaly augusztusban pécsi lakásába hívott, majd megölt egy hajléktalan férfit – derül ki az RTL riportjából.

A férfi egy negyedik emeleti lakásban élt az édesanyjával, oda hívott át egy 65 éves hajléktalant. Miután leszúrta, felhívta az anyját, aki értesítette a rendőröket.

A fiatal a keddi előkészítő ülésen nem akart beszélni, így korábbi vallomásait a bíró olvasta fel. Ezekben azt mondta, hogy a gyilkosság idején zaklatott volt, bevett 15 gyógyszert, ivott, céltalanul bolyongott a városban.

„Tompa voltam, nem értettem, mi történik. Észrevettem, a fejemből folyik a vér, bepánikoltam. Ekkor keltem fel, és bepánikoltam, nyúltam a konyhakésért, mellyel többször mellkason szúrtam. Egyszerűen képtelen voltam észszerű gondolkodásra. Nagyon sajnálom, nem tudom, mi váltotta ki mindezt nálam”

– idézte a bíró korábbi vallomását.

A vád szerint a férfi eleve azért hívta fel magához a hajléktalant, hogy később megölje. A 21 éves férfi nem ismerte el, hogy előre kitervelten és különös kegyetlenséggel ölt volna.

A vádirat szerint a férfi azután lett zárkózott, hogy apját és nővérét is elvesztette. Elkezdett gyógyszert szedni és rendszeresen ivott. Az ügyészség szerint erőszakos, gyilkosságról szóló filmeket nézett, és hangjegyzetekben rögzítette gondolatait. Például ilyeneket: „Ez nem mehet így tovább. Előbb vagy utóbb, sajnos vagy nem sajnos, de meg fogok ölni valakit.”

Ha az előkészítő ülésen beismerte volna bűnösségét, az ügyészség 12 év börtönt kért volna. Így viszont októberben megkezdődik a tárgyalás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!