Hiába dörömböltek az égő furgon rakterében, a csempész tagadta a rendőröknek, hogy embereket szállítana

2024. július 3. – 15:27

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla egy embercsempészt, aki az M9-es autóúton egy égő furgonban magukra hagyta az általa szállított határsértőket 2021 tavaszán – írja az MTI.

A 21 éves férfi és 26 éves élettársa egy nemzetközi bűnszervezet tagjaként – fejenként 30 ezer forintért – szállított határsértőket a szerb-magyar határtól az osztrák zöldhatár közelébe. 2021. március 1-jén egy személyszállításra alkalmatlan teherautóval vettek fel a szerb határhoz közeli erdős területen nyolc szír állampolgárt, köztük egy kisgyereket.

Az autó azonban menet közben lerobbant, a motortérből füst szivárgott, ezért a férfi félreállt az M9-es autóúton. A helyszínre érkező rendőrök kérdésére tagadta, hogy bármit vagy bárkit szállítana a furgonnal.

A járőrök azonban a füst mellett égett szagot is éreztek, ezért felszólították a férfit a raktér kinyitására. Erre a férfi azt állította, hogy a hátsó ajtó beszorult. A rendőrök nem tudták kinyitni a raktérajtót, ezért tűzoltókat hívtak a helyszínre, illetve felszólították a férfit a jármű kulcsainak átadására, ám a férfi szándékosan beletörte a slusszkulcsot a gyújtáskapcsolóba.

A járőrök ekkor már dörömbölést és kiabálást is hallottak a teherautóból, ennek ellenére a férfi továbbra is folyamatosan tagadta, hogy bármit vagy bárkit szállítana.

A tűzoltóknak és a határsértőknek végül együttes erővel sikerült kinyitniuk a hátsó ajtót, és az utasok el tudták hagyni a rakteret.

A történteket a pár a szalagkorlátnak támaszkodva nézte végig.

Az oltás megkezdésekor a jármű már teljes terjedelmében égett, de a tűzoltóknak végül sikerült megfékezniük a lángokat.

A táblabíróság a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, valamint bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek. A határsértők szállításában neki segítő élettársát szintén bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntettében találták bűnösnek. A nőt négy év fegyházbüntetéssel sújtották. A vádlottak nem bocsáthatók feltételes szabadságra.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!