Kényszergyógykezelésre ítélték a betegét molesztáló háziorvost

2024. július 2. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

Egy háziorvos molesztálta a betegét, a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség kényszergyógykezelést kezdeményezett vele szemben – írja az ügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint egy külföldi állampolgárságú férfi felnőtt háziorvosi ügyeletes volt egy fővárosi kerületi egészségügyi szolgáltatónál. 2021. július 21-én, délután megvizsgált egy nőt, miközben a vizsgálóágyon fekvő, kiszolgáltatott helyzetben lévő beteget arra kényszerítette, hogy eltűrjön szexuális tartalmú érintéseket is. Az ügyészség közleménye szerint az orvos nem tartotta be a higiéniai és az orvosszakmai szabályokat.

Az ügyészség szerint a férfi olyan kóros elmeállapotban szenvedett, hogy nem tudta felmérni tette következményeit.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség gyógykezelése alatt állóval szemben szexuális kényszerítés bűntette és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A férfi jelenleg is kényszergyógykezelés alatt áll más ügy miatt.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróságon júniusban tartott előkészítő ülésen a férfi nem ismerte be a bűnöségét. A bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!