Bozótvágóval és gáz-riasztó fegyverrel támadták meg hárman egy rokonukat Budapest belvárosában

2024. június 29. – 10:12

Másolás

Vágólapra másolva

2022 május 3. délután a józsefvárosi Práter utcában közlekedett egy autóban egy család három tagja. Ketten testvérek, harmadikuk az egyikük fia volt.

A trió egyszer csak észrevette, hogy az utcában van a testvérpár nővérének fia, akivel régi családi viszályban voltak. Korábban a köztük lévő konfliktus néha tettlegességig fajult, illetve többször feljelentették egymást.

Az ominózus május 3-i napon a trió megállt az autóval a rokonuk közelében, az autóból ketten kiszálltak. A fiú és a nagybátyja késekkel és gázriasztó fegyverrel támadt rokonukra, a fegyverrel rá is lőttek. Ezután az egyikük egy késsel, a másikuk egy bozótvágóval esett neki, többször megszúrták. A kocsiban lévő harmadik férfi közben hangosan buzdította fiát és testvérét.

Mikor észrevették, hogy a támadást többen figyelik, visszaültek a kocsiba és gyorsan elhajtottak. Az áldozatnak 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, de az ügyészség szerint a késes támadással akár életveszélyesen is megsebesíthették volna.

Az ügyészség ezért a testvérpárt társtettesként, a fiút bűnsegédként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozta – írja az ügyészség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!