Szivárogtatással vádolják, kirúgták a mentőszakszervezet vezetőjét

2024. június 27. – 20:03

Másolás

Vágólapra másolva

Elbocsátották az Országos Mentőszolgálattól Lengyel Tibort, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnökét – írja az RTL. Az RTL híradójának egy hónapja kiszivárogtattak egy adatlapot, amely szerint egy trombózisos beteghez három órán keresztül nem ment ki a mentő, a mentőszolgálat pedig azzal vádolja Lengyelt, hogy köze van a szivárogtatáshoz, ezért azonnali hatállyal elbocsátották.

Lengyel szerint jogszerűtlen volt az elbocsátása, hiszen szakszervezeti vezetőként jogi védelem illeti, és bírósághoz fordul. „Indulatból, erőből és a jogszabályokat figyelmen kívül hagyva hozták meg azt a döntést, hogy eltávolítanak” – nyilatkozta az RTL híradójának.

A mentőszolgálat szerint viszont Lengyel és egy másik, az ügy kapcsán elbocsátott mentős követett el jogsértést, az adatlap kiszivárogtatásával több törvényt is megszegtek.

Lengyel korábban gépkocsivezetőként és technikusként dolgozott a mentőknél, míg le nem fokozták raktárossá, miután többször nyilatkozott a sajtónak a mentőszolgálatnál tapasztalható problémákról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!