„Égjetek, kutyák!” – kiabálta, miközben élőben közvetítette, hogy Molotov-koktélt dob saját fia házára Borsodban

2024. június 26. – 14:40

Másolás

Vágólapra másolva

Minősített emberölés kísérlete miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki saját fia házára dobott egy olyan benzines flakont, aminek korábban meggyújtotta a kanócát – írja az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2023 júliusában egy délután autóval elment egy borsodi kisvárosba a vele haragban lévő fia családi házához. Az apa benzinnel megtöltött egy félliteres műanyag flakont, aminek a kupakjába kanócot dugott.

A férfi az ingatlan udvarához érve meggyújtotta a kanócot, és „Égjetek, kutyák!” felkiáltással a háznak dobta a Molotov-koktélt. A flakon a ház egy utcafronti ablakát találta el, onnan kifelé lepattant, és a faszerkezetű előtetős kerti részen a földre esett.

A házban élő fiú észrevette a támadást, kiszaladt a ház elé, és testvérével oltani kezdte a tüzet. A támadó férfi a támadást, majd a gyerekei oltását is élőben közvetítette az interneten, miközben ismételten azzal fenyegetőzött, hogy meggyújtja a házat.

A férfi letartóztatásban van, az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől való eltiltást kért rá, azzal a kitétellel, hogy ne legyen feltételes szabadságra bocsátható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!