Szerdától nem kell szállítódoboz a kutyáknak a balatoni vonatokon

2024. június 26. – 09:50

Másolás

Vágólapra másolva

Változtak a kutyák szállítására vonatkozó szabályok a balatoni vonatokon: szerdától már zárt doboz nélkül is fel lehet vinni kutyát a balatoni InterCity és expresszjáratokra, csak szájkosár és póráz kell rájuk. Eddig a 20 kilónál nem nehezebb kutyákat csak a nem helyjegyköteles vonatokon lehetett szállítani, a helyjegyes járatokon zárt szállítóeszközben kellett utazniuk.

A MÁV szerdai közleménye szerint tesztjelleggel június 26. és szeptember 1. között a balatoni vonatok 2. osztályára bárki felviheti a 20 kilónál nem nehezebb kutyáját, úgy, hogy ne zavarja a többi utast. Kutyajegyet vagy kutyaországbérletet természetesen ezentúl is kell venni. A kutyáról az utazás során nem szabad levenni sem a pórázt, sem pedig a szájkosarat. A pórázt az utasnak a kezében kell tartania, a kutya 1 évnél nem régebbi oltási igazolványát pedig be kell mutatni, írja a MÁV.

Ha a kutyás utas közelében ülő utas kifogásolja az állat jelenlétét, neki a vasúttársaság új ülőhelyet biztosít, illetve a nem megfelelő ülőhelyről igazolást ad. A 20 kilogrammnál nehezebb, nagytestű kutyák változatlanul csak a nem helyjegyköteles vonatokon és csak azok peronján szállíthatók, utastérbe nem vihetők be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!