Betörtek egy újbudai házba, áttörték a pince falát, kivágták egy páncélszekrény hátulját és elloptak 46 millió forintnyi eurót

2024. június 26. – 15:11

Másolás

Vágólapra másolva

2023. február 13-ára virradó éjszaka egy negyvenes éveiben járó grúz férfi és társai betörtek egy XI. kerületi társasházba. Bent megbontották a pince falát, így átjutottak a szomszédos pénzváltó alagsorához. Az alagsorban a falon keresztül kivágták egy páncélszekrény hátulját, majd elloptak belőle 46 millió forintnyi eurót, miközben más valuta a vágás közben összeégett.

A rendőrség hónapokkal később, 2023 júniusában fogta el a férfit, társait pedig azóta is körözik. A dél-budai ügyészség a férfit dolog elleni erőszakkal és társtettesként elkövetett lopás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönt és kiutasítást indítványoz.

A rendőrség által a helyszíni szemlén készített fényképeken az elölről sértetlen, a hátulján feltört páncélszekrény, a falba fúrt lyukak, illetve megégett bankjegyek láthatók.

Fotó: Ügyészség Fotó: Ügyészség
Fotó: Ügyészség Fotó: Ügyészség
Fotó: Ügyészség

Az ügyészség egy videót is közölt az esetről: a felvételen az látható, ahogy az elkövetők betörnek a társasház lépcsőházába, kifeszítik az ajtót, majd bemenve felkapcsolják a villanyt, az egyik maszkot húz. A felvétel az ezt követő mozgásukból is mutat részletet. A videót ezen a linken lehet megnézni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!