Kiadták a figyelmeztetéseket, visszatérnek a zivatarok

2024. június 25. – 13:59

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden késő délután visszatér a csapadékosabb idő, az Időkép előrejelzése szerint egy-egy hevesebb vihar sem kizárt felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel. A HungaroMet Zrt. keddre elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt néhány északi vármegyét leszámítva szinte a teljes országra, felhőszakadásra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben öt déli vármegyére. Napközben 27-33 fok várható.

Szerdán többfelé készülhetünk zivatarokra, melyek vonalba, láncba rendeződve vonulhatnak át délről észak felé haladva.

Heves viharok is várhatóak, melyeket helyenként kiadós felhőszakadás (lokálisan akár 40-50 milliméter), jégeső (akár cseresznye nagyságú jégszemek) és viharos széllökések kísérhetnek.

Emiatt a HungaroMet Zrt. első- és másodfokú figyelmeztetéseket is kiadott zivatar és felhőszakadás veszélye miatt. A narancssárga figyelmeztetéseket elsősorban az ország közepére adták ki, mivel az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat, és villámlásokra és jégesőre is számítani kell. Szerdán a legmelegebb órákban 24-33 fok között alakul a hőmérséklet, de a zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lesz.

Az Időkép szerint a csütörtök is többfelé tartogat záporos, zivataros időt, helyenként ismét lecsaphatnak heves viharok is. A HungaroMet az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar miatt, a keleti országrészre pedig felhőszakadás miatt. A legmagasabb hőmérséklet 24-31 fok között alakul.

Pénteken már több napsütésre van kilátás, de elszórtan zápor, zivatar még kialakulhat. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 26-32 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!