Komjáthi szívesen indulna újra az MSZP vezetéséért, de csak akkor, ha nem lesz társelnökség az MSZP-ben

2024. június 25. – 10:03

Másolás

Vágólapra másolva

Komjáthi Imre szerint szükség van az MSZP-re, újra is indulna az elnöki posztért, de csak akkor, ha a társelnöki rendszert megszünteti a párt, mert „a magyarok vezérelvűek” – mondta Komjáthi az ATV-ben.

Szombaton az MSZP országos választmányi ülésén lemondott Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes. Komjáthi és Kunhalmi lemondása nem azonnali hatályú, szeptember 28-ig még ők vezetik a pártot, egészen a tisztújításig. Komjáthi a lemondásról azt mondta: „a politikai felelősséget vállalni kell”.

Komjáthi arról is beszélt, hogy szerinte helyes volt 2023-ban az ellenzéki összefogás, de végül nem volt sikeres. Úgy látja, az MSZP jelenleg nagyjából öt százalékos támogatottságú. Az „erős kötődés miatt” nem is fogja engedni a párt logójának vagy nevének módosítását, tette hozzá. Elmondta azt is, hogy nem tudja egyelőre, egyedül indul-e az MSZP majd 2026-ban:


„Nem tudni, hogy a Tisza Párt milyen irányba fog menni, nem tudjuk azt, hogy a baloldalt mennyire sikerül egy alomba terelni. (...) Minél szélesebbre tárni az ajtót.”

Komjáthi szerint „megunták a választók a tökölődést és elmentek oda, ahol azt látták, hogy egy irányba lehet menni”. Úgy látja, ezt kell megértenie minden ellenzéki pártnak, aki pedig nem hallgatott az MSZP-re, az szerinte „megérdemli, hogy eltűnjön”.

„A magyar társadalom vezérelvű. Egy vezető után mennek, egy vezető hangjára figyelnek. Azt gondolom, hogy ez is az a tanulság, amit le kell vonnia a Magyar Szocialista Pártnak” – mondta Komjáthi arról, hogy elnöknek jelöltetné magát a jövőben, de társelnöknek nem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!