DK-alapító: Ez a választás volt Gyurcsány Waterlooja, ideje visszavonulnia Kötcsére

2024. június 24. – 21:26

Másolás

Vágólapra másolva

Két héttel az európai parlamenti választások után másodszor is nekiment Gyurcsány Ferencnek Leel-Őssy Gábor, a DK alapító tagja, az egységes ellenzék jelöltje 2022-ben a Békés megyei 3-as egyéni választókerületben. Leel-Őssy szerint a DK Waterloohoz hasonló vereséget szenvedett a választásokon, Gyurcsány Ferencnek pedig vissza kell vonulnia.

Leel-Őssy először június 10-én ment neki Gyurcsánynak, akkor azt mondta a választások eredményéről: „büntetésünk jogos és megérdemelt”. Felidézte, hogy Gyurcsány az őszödi beszédben azt mondta: ha nem lehet már nagy tempóval továbbmenni, akkor ő majd abbahagyja, és ír „kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról.” Leel-Őssy szerint ez most jött el, azt írta:

„Fleto! Köszönjük az eddigieket, de itt az ideje nekiülni, megírni az első könyvet. Kasszasiker lesz.”

Néhány nappal később Leel-Őssy kiposztolt egy Einstein-idézetet a Facebookra, amely így szól: „Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.”

Június 23-án aztán újabb írással jelentkezett, amelyben Napóleonhoz hasonlította Gyurcsányt. Szerinte Gyurcsánynak 2009-ben pont ugyanúgy száműzetésbe kellett vonulnia, mint Napóleonnak a lipcsei csata után, de mindketten megpróbáltak visszatérni. Gyurcsány mostanra tért vissza, a június 9-i választáson pedig akkora vereséget szenvedett, mint Napóleon Waterloonál.

Leel-Őssy szerint „az eredmény ismert. Teljes és totális vereség. Nem pusztán egy elveszített ütközet, de egy korszak végleges lezárulta is. Nem volt és nincs visszaút.”

Leel-Őssy szerint Napóleonnak nem volt választása, és Szent Ilona szigetére száműzték. Gyurcsánynak viszont még van, és nem is Szent Ilona szigetére, hanem csak Kötcsére kellene visszavonulnia. Ez szerinte nem is lenne száműzetés, mert Kötcse „jó hely. Szép a ház, szép a kert, zseniális a nyári konyha, gyönyörű a kilátás.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!