Gumimatracon elsodródott nőt, kajakozó kamaszokat mentettek a vízimentők hétvégén

2024. június 24. – 11:30

Másolás

Vágólapra másolva

Több tucat könnyű sérültnek segítettek a magyarországi vízimentők múlt hétvégén, mellette pedig eszközmentést is végeztek a Balatonon, írja a VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE a Facebookon. A beszámoló szerint két alkalommal motormeghibásodás miatt vontattak hajókat egy-egy kikötőbe, valamint Balatonlelle előtt egy homokpadra futott vitorlást vontatott le az Alfa nevű mentőhajó. Ugyanennek a hajónak a személyzete, miközben visszafelé tartott az állomáshelyre, észrevette, hogy egy vízibicikliző család távolabb került a parttól, mint azt a jogszabály engedi, ráadásul a felnőttek mellett 4 kicsi gyerek is volt az eszközön. Mentőmellényt senki sem viselt, az ovis gyereken is csak karúszó volt, írják. A figyelmeztetés után a család kitekert a partra.

Kajakozó kamaszoknak is segítettek a vízimentők: ők Fonyód előtt kerültek távolabb a parttól, mint azt a jogszabály megengedi. A három fiú mobiltelefon nélkül indult útnak, az egyik kajakba azonban elkezdett beszivárogni a víz, amiről így nem tudtak szólni. Egy közelben elhaladó vitorlás kérdezte meg őket figyelmességből, hogy minden rendben van-e, ekkor derült ki, hogy nem igazán – ő értesítette aztán a vízimentőket. Egy szárazföldi egységet is riasztottak: ott egy magasból leesett gyerekhez hívták a mentőket.

Szombaton a vízmentők egy gumimatracon elsodródott nőt mentettek horgászokkal és a balatoni vízirendészettel közösen. A vízimentők figyelmes munkája mellett is történt tragédia a Balatonban: vasárnap Szigligetnél belefulladt egy férfi a vízbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!