Majdnem kétezer forinttal többet fizetne az állam az anyatejért, csak legyen végre, aki leadja

2024. június 24. – 13:30

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn társadalmi egyeztetésre bocsátott a Belügyminisztérium egy jogszabálytervezetet, melynek értelmében 2025. január elejétől a jelenleg adható 3500 forintos literenkénti ár helyett már literenként 5400 forintot fizetne az állam az anyatejért azoknak az anyáknak, akik leadnák azt – írja a 24.hu a feltöltött, július elejéig társadalmi egyeztetésre közzétett dokumentumokról.

Az rtl.hu az év elején számolt be róla, hogy az anyatejbiznisz a hivatalos, állami keretek közül nagyobbrészt átköltözött a Facebookra, a hivatalos leadók száma pedig folyamatosan csökkent. Hogy ezen változtassanak, már 2023 végén emeltek egyet a felvásárlási áron: akkor 2700-ról 3500 forintra növelték a literenkénti árat. Most ezt emelnék tovább, hogy így ösztönözzék a többlettejjel rendelkező anyákat a leadásra, valamint elismerjék az erőfeszítéseiket.

Az anyatej ára adómentes jövedelem a tejet leadó anyák számára. Az összeget havi elszámolásban kapják meg vagy postán, vagy bankszámlán. Ha valaki igényelne ingyenes anyatejet, azt az orvostól teheti meg: ő tudja felírni azt a gyerek nyolc hónapos koráig – írja a 24.hu.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!